Bente’s volledige naam is Bente van de Bijgaarde. Ze is op 11 juli 2014 geboren bij Bernadette Keyser in Bruchum. Moeder Aagje fan è Âlde Leane en vader Jari van de Eenhoornleijn kregen samen een nest van 9 pups. Op 6 september hebben we Bente opgehaald en mocht ze dan eindelijk met ons mee naar huis.

Bente is een lieve, sociale en rustige hond. Ze is waaks en zal iedereen eerst met een geblaf begroeten. Maar al snel zal ze weten dat het goed is en gaat ze weer rustig haar eigen ding doen. Ze kan met alle honden overweg en ook is ze dikke vrienden met onze twee poezen. Wandelen en zwemmen vindt ze geweldig. Ze blijft je in de gaten houden en loopt dus nooit ver bij je weg. We zijn met haar op puppycursus geweest en hebben daarna nog en vervolgcursus gedaan.

Vanaf het begin wisten we we dat we ooit een nestje met Bente wilden fokken. Ze heeft meerdere shows gelopen met goed resultaat (zie hier) en ook hebben we diverse tests gedaan om te kijken of alles goed is (zie hier). Alle tests hebben een goede uitslag en was er dus groen licht voor een nestje.